Råd til Begyndere

Tag kontakt med en erfaren modelflyver, gerne vores kontaktperson inden du køber fjernstyringsanlæg og model. Det kan spare dig for mange ærgrelser og penge. Du er altid velkommen til at komme ud og få en snak med os, og har du allerede anskaffet dig en svæveflyver og et fjernstyringsanlæg, så hjælper vi dig gerne i gang, så du undgår de værste uheld.

Hvis du er interesseret så skriv til vores kontaktperson. Klik linket 'Kontakt os' øverst til højre på siden.

Hvis du først er ved at starte op med RC-flyvning og ønsker at komme igang med svæveflyvning, er her nogle gode råd til at få en god og solid start.

Radiosender

P&T har tildelt modelflyverne 20 kanaler på 35 Mhz-båndet, som kun må bruges til modelfly, alle andre frekvenser deles med bil og båd folket.

I vore moderne tider er der dog et andet radio-system som går sin sejrsgang i vore rækker, nemlig 2.4 GHz. Disse radioer har slet ikke mulighed for at konflikte med hinandens kanaler. Så det er klart sådan et man skal investere i hvis man starter som ny.

2.4 GHz systemet giver mange fordele, og praktisk taget ingen ulemper. Hvad angår fabrikatet, er der mange religioner. Men generelt bør du som 'grøn' holde dig til noget du kan få hjælp til i klubben. Vær ikke en original med valg af radio. Det er for hårdt arbejde.

Vi har idag i klubben brugere af flg. radio-systemer, som du jo så kan få intro til ved et fremmøde
  • Graupner
  • Hitec
  • Futaba
  • Multiplex Royal Evo/Pro (ikke de gamle 3030/4040)

Svævemodeller til at starte med

For at få en god stabil model som man også kan bruge når man skal deltage i konkurrencer senere i karrieren, og som du sjældent vokser fra, kan man ikke komme udenom den klassiske 2m klasse. Det er fly, som er lette at se i god højde, men samtidigt let kan transporteres og tåle nogle knubs ved transport og flyvning, landing. Nedenfor anbefales nogle modeller, som tusindvis af RC-piloter har startet med. De er alle velprøvede, og ikke listet i prioriteret rækkefølge.

Byggesæt

  • Spirit - Great Planes - Fås både som byggesæt og som Færdig model - ca. 700 kr http://www.hobby-world.dk/ (Vælg flymodeller/Great Planes/Spirit

ARF modeller - Man installerer bare radiogrejet, så er man klar!

  • Spirit - Great Planes - Fås både som byggesæt og som Færdig model - ca. 1000 kr (ARF) http://www.hobby-world.dk/ (Vælg flymodeller/Great Planes/Spirit
  • Fling 2m (ca. 800 kr)
  • Hvis modellen kan være lidt dyrere er der lækre sager fra Polske ARt Hobby http://www.arthobby.com/shop.html (her er mange 2m designs som flyver fantastisk, og med en meget høj forabejdningsgrad - fra ca. 1300 kr).
Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte os via linket øverst til højre 'Kontakt os'. Herefter kan vi tage en snak over telefonen, og du kan komme med ud og observere os når vi flyver med vore modeller.