Svæveflyvning - Fascinationen

For mange af os som flyver RC-svævere, er der nok en fælles forståelse af at vi mener svæveflyvning er den naturlige forlængelse af motorflyvning. Det skal forstås sådan at med en svævemodel kan man ikke lige lave en indflyvning om, og for at få flyvetider ud over 3 minutter skal der virkeligt arbejdes hårdt for at finde termikken. Når man går ind i final, er der kun et, og det er at fokusere på at få dette ene forsøg til at lykkes bedst muligt. Ellers ser modellen ikke så godt ud bagefter. Dette gør at svæveflyvning er en enorm og skøn udfordring for os. Det lyder svært, men er det egentligt kun, hvis man ønsker rigtigt lange flyvetider, mere end 15 min. Men dem ser vi fra tid til anden. Som begynder kan man sagtens få en god hobby og arbejde på mindre ambitiøse mål. Vi har flere medlemmer som har fløjet mindre end 2 år.

Hvad driver os

Når man oplever fornemmelsen af at få en flyvning, hvor luften summer af termik og vi ser modellen stige, hvis man koncentrerer sig om at ligge i kurven i boblen. Hvis det så lykkes at vinde 50-100 m på en termik boble er man ekstatisk. Det er en frydefuld fornemmelse som man nok ikke oplever med en motormodel. Eller hvis man ligger i lav højde og egentligt regner med at lave en udelanding, og så pludselig mærker at man rammer noget termik, og i den boble kan sikre at man kommer hjem over pladsen eller kan starte i en bedre højde, er det fantastisk. Og er vi flere på pladsen når det sker, har vi det rigtigt sjovt med det.

Hvor kommer LSF ind i billedet

For at få de længste flyvetider og få mest muligt ud af de termik-bobler, som kommer vores vej, er det vigtigt at pilotens teknik er så god som overhovedet muligt. Dette bliver man kun hvis man flyver koncentreret og fokuseret fra tid til anden. Det er netop idéen med LSF. Det er en måde at drive sine meritter til det yderste, og dermed optimere det man får ud af sin flyvning. Og i processen, blive den bedste pilot man kan blive. Du finder mere om LSF med linket LSF i venstre menuen.